"Revizuirea planului de management al ariilor naturale protejate ROSCI0045 Coridorul Jiului, ROSPA0010 Bistret și rezervatiile naturale Locul fosilifer Dranic - 2.391 și Pădurea Zaval IV.33"


Proiect cofinantat de Uniunea Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regională prin
Programul Operational Infrastructură Mare 2014-2020





"Monitorizarea și menținerea stării de conservare
favorabile a speciilor de floră și faună inventariate în
Coridorul Jiului"


Proiect cofinantat de Uniunea Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regională prin prin
Programul Operational Infrastructură Mare 2014-2020









ACTIVITĂȚI DE MONITORIZARE ÎN ROSPA0010 BISTRET



   Pentru evaluarea detaliată a speciilor și habitatelor din cadrul siturilor și a dinamicii acestora, pe parcursul anului 2020, au fost realizate atât activități de birou, cât și de teren, efectuându-se deplasări pe teritoriul siturilor, împreună cu specialiști.





   Zonă din Aria Protejată Avifaunistică ROSPA0010 Bistreț în care puteți observa o mare varietate de păsări migratoare ce sosesc în fiecare an în acest colț de rai!





   Fauna din Aria Protejată Avifaunistică ROSPA0010 Bistreț, surprinsă în imagini de rangeri, în ziua de vineri 07.09.2018.





   Cum salvezi o barză...

   Valul de frig a adus sute de apeluri și sesizări de berze albe aflate în pericol. Dar NU toate au nevoie să fie salvate.

   Cel mai clar semn că barza are nevoie de ajutor este atunci când pasărea se apropie de oameni. Dacă o barză coboară din cuib, pe stradă, este clar că are nevoie de hrană.

   Dacă nu mai fuge de om, are nevoie de ajutor. Cum le puteți ajuta?



    Berzele au nevoie doar de odihnă în timpul migrației.

    Dacă ați văzut berze pe câmp, departe de oameni, acelea sunt berze care se odihnesc. De aceea evită oamenii. Sunt păsări care așteaptă îmbunătățirea vremii pentru a continua migrația spre locurile de cuibărit.

    Barza albă este o pasăre de talie mare și are nevoie de curenții de aer cald pentru a continua migrația. Fără acești curenți ar avea un consum imens de energie în migrație, nu ar putea ajunge să parcurgă distanțe de peste 200 de kilometri zilnic.





   Situl ROSPA0010 Bistreț a fost desemnat arie de protecție specială avifaunistică prin Hotărârea Guvernului nr. 1284/2007 privind declararea ariilor de protecție specială avifaunistică ca parte integrantă a rețelei ecologice europene Natura 2000 în România, cu modificările și completările ulterioare.

   CITEȘTE MAI MULT...







   Politica de confidențialitate